Centrul medico - social Sculeni va fi inchis

Decizia a fost luata de sefii judetului, pe motiv ca centrul nu mai poate functiona din cauza starii de degradare in care a ajuns imobilul. In aceste conditii, activitatea va fi intrerupta de la jumatatea lunii august a acestui an.

In prezent, in imobilul medico-social de la Sculeni sint internate 49 de persoane cu diverse dizabilitati. Acestea vor fi repartizate in centrele medicale de la Raducaneni si Bivolari. Iar cei 30 de angajati vor fi mutati in alte centre aflate in subordinea Consiliului Judetean.

Centrul a fost transferat din patrimoniul Directiei Sanitar Veterinare a judetului in subordinea Consiliului Local al comunei Victoria in 2003, intr-o stare avansata de degradare. Din 2007, unitatea a ajuns in subordinea
Consiliului Judetean Iasi, in urma unei hotariri de consiliu. Centrul medico-social de la Sculeni functioneaza
de cel putin 100 de ani.(Mariana Mutu, 22 iunie 2009)

http://telem.telem.ro/telem/index.php?option=com_content&task=view&id=18412

Probabil ca cei mai multi dintre voi se intreaba ce legatura exista intre mine,blogul meu si aceasta stire. Ei bine, din punctul de vedere al unei persoane ce a vizitat acest centru, conditiile gasite acolo erau, si cu siguranta inca sunt, cu mult sub nivelul mediu. Batranii, unii dintre ei imobilizati, isi traiau ultimii ani de suferinta de cele mai multe ori izolati, familiile abandonandu-i din diferite motive. Mirosul de pe holurile centrului era ingrozitor, trecerea prin anumite coridoare devenind o adevarata aventura, datorita starii de degradare a zidurilor institutiei.
Nu inteleg insa de ce nu se gasesc fonduri pentru reabilitarea centrului...sau...desfiintarea lui e mult mai simpla si, cu siguranta, e o metoda mult mai putin costisitoare. Ma intreb cu ce conditii vor fi intampinati batranii in centrele din Bivolari si Raducaneni si cum vor suporta acestea aglomeratia datorata de transferarea pacientilor de la Centrul medico - social Sculeni.

Poate ca... "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

0 comentarii: