A fi sau a nu fi ( testat ) ?

Pentru a preveni desfraul din scoli, ministra Ecaterina Andronescu a decis introducerea semestriala a testelor de virginitate pentru elevi, dupa ce un sondaj a aratat ca peste 80% dintre elevii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani si-au inceput viata sexuala.
Daca parintii s-au aratat incantati de aceasta decizie, elevilor nu le-a picat prea bine, mai ales ca testele se fac atat cu detectorul de minciuni pentru baieti, cat si prin controale ginecologice pentru fete.
Testele se vor face pana in anul 1 de facultate, Ecaterina Andronescu subliniind ca “o viata sexuala sanatoasa incepe dupa terminarea liceului, la 19-20 de ani”.
Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, doar 20% dintre minori folosesc metode contraceptive, situatie care a cantarit si ea destul de greu in decizia oficialilor de la Ministerul Educatiei si Invatamantului.
Noile metode de tinere sub control a vietii sexuale a minorilor vor intra in vigoare incepand cu anul scolar 2009-2010.
Elevii care sunt prinsi cu rezultate negative la teste vor fi exmatriculati sau, in cel mai bun caz, transferati la scoli de corectie.

Sursa: Times.ro

Ok , sa fiu in ton cu unul dintre cele mai urmarite subiecte in ultimile 24 de ore , printre tinerii utilizatori ai celebrului Yahoo Messenger :)) . Din start va spun ca mi se pare a fi abureala , o gluma bine facuta . Pun pariu ca majoritatea elevilor ce si-au pierdut virginitatea au deja ceva emotii :)) . Insa , daca intr-adevar d-na ministru Ecaterina Andronescu are de gand sa puna in aplicare astfel de teste , atunci chiar ceva nu-i in regula cu cerebelul dumneaei . Discutand cu cativa prieteni am ajuns la concluzia ca asemenea controale nu isi au rostul . Cum citeam si in unele comentarii ale cititorilor articolului postat mai sus , fiecare are dreptul la intimitate . Nu vad legatura dintre viata sexuala , inceputa sau nu la o varsta potrivita si scoala ! Adica , glumind putin , ce sa faca si tanarul elev roman in weekend? :)) Din presa am aflat ca un numar ridicat de unitati de invatamant nu isi vor putea incepe activitatea la 14 septembrie , din cauza conditiilor in care se prezinta acestea si , implicit neacordarii licentei din partea comisiilor desemnate sa evalueze fiecare unitate in parte . Ei bine , doamna ministru , ce-ar fi daca in locul acestor teste semestriale , am mai investi in niste cabinete de informatica , limbi straine , matematica , etc. Ce-ar fi daca am construi mai multe sali de sport ? Pariez , din nou , ca in mediul rural foarte putine unitati de invatamant beneficiaza de un serviciu internet , asta in secolul XXI . Cu siguranta pentru foarte multi copii venirea iernii reprezinta un calvar , datorita lipsei caldurii in salile de clasa . Cu siguranta ar trebui sa dispara caminele destinate elevilor din mediul rural , in care locuiesc cate 5-6 elevi in camera . Nu ar strica , doamna ministru , nici daca s-ar asigura transportul elevilor la scoala , in mod gratuit , ca tot ne laudam ca in romania invatamantul e gratuit si obligatoriu , asta daca nu punem la socoteala banii pe transport, banii pe gustarea din timpul programului , banii pentru mobilierul din salile de clasa , etc. Sa va spun parerea mea despre aceste teste ? INUTILE ! Eu zic ca parintii sunt cei in mainile carora ar trebui sa cada aceasta responsabilitate ! Ei sunt cei care decid la ce varsta e potrivit pentru fiul / fiica lor sa-si inceapa viata sexuala ! E adevarat , sunt elev si poate las impresia ca de-aceea balanta inclina in directia asta , insa e o mentalitate cu care am sa raman , probabil , pana imi voi ocupa locul de parinte.

Iata cateva comentarii pe aceasta tema ale unor prietene , ce tin sa le multumesc pentru colaborare!

Bianca, 15 ani: pe de`o parte aiurea pe de`o parte e buna kestia asta . nush,eu nu`mi fac probleme. sunt ok , asa ca spor la exmatrikularea altora :)))

Andreea, 17 ani: e o prostie...dar mi'ar place sa faca asa ceva....chiar ca o gluma ;;) pe multi i'ar afecta si poate i'ar trezi la realitate pana la urma.

Madalina, 17 ani: e o tampenie. atata timp cat copkilu isi vede de scoala, are dreptul sa faca cu viata personala ce vrea inimioara lui.

Scrisoare catre liceeni - Tudor Chirila ;)


Si totusi , e probabil o gluma ! :))

0 comentarii: