Chec - Pofta buna! :)

Profitand de mini-vacanta cauzata de gripa porcina si de carantina in care a intrat liceul, m-am hotarat inca de dimineata ca astazi reintru in...bucatarie. Si iata, astfel, reteta de chec valabila pentru doua tavi:


Ingrediente:
18 oua, 2 cani de zahar tos, 2-2.5 cani de faina, un praf de copt, zahar vanilat si cacao dupa gust.

Mod de preparare:
Se separ albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. Urmeaza galbenusurile si zaharul vanilat. Separat praful de copt se stinge cu o lingura de otet si se amesteca impreuna cu compozitia obtinuta anterior. In final, sunt adaugate cele 2-2.5 cani de faina, amestecandu-se pana la obtinerea unei compozitii omogene. Din aceasta se iau separat 8-9 linguri si se amesteca cu 3-4 linguri cacao.
Compozitia simpla se imparte, in mod egal, in cele doua tavi, unse cu ulei si tapitate cu hartie. Deasupra se toarna solutia obtinuta cu cacao si se amesteca usor cu o lingurita.
Se coace la foc mediu, timp de aproximativ 50-60 de minute.

Pofta buna! :)

2 comentarii:

Ionushkya | 6 noiembrie 2009 la 21:28

valeeei, cand ne servesti?;;)

florycykmik | 6 noiembrie 2009 la 22:14

iauzi :D:D cand facem reteta? hai k cu sarmale nu a mers da prajitura o facem:))