Pedagogic in carantina!

Astazi, 4 noiembrie, in jurul orei 10:20, elevii Scolii Normale "Vasile Lupu" au fost anuntati ca unitatea intra in carantina, pana miercuri, 11 noiembrie. Motivul inchiderii scolii este confirmarea mai multor cazuri de gripa porcina, la elevi, atat din ciclul gimnazial, cat si din randul liceenilor.

Ce este gripa porcina, care sunt simptomele acesteia si cum se transmite?
  • Gripa porcină este o afecţiune respiratorie provocată de virusul gripei de tip A şi care îmbolnăveşte de regulă porcii, dar care - în mod neobişnuit - pare să devină o epidemie după transmiterea acestui virus la om.
  • Simptomele gripei porcine la oameni sunt similare simptomelor gripei obişnuite şi includ febră, tuse, senzaţia de gât uscat, dureri de muşchi, dureri de cap, frisoane şi o stare accentuată de oboseală. Unii oameni au raportat şi diaree şi stări de vomă ca simptome asociate gripei porcine. În trecut, boli grave precum pneumonia şi insuficienţa respiratorie, ca şi moartea, au fost asociate cu contaminarea cu acest virus gripal porcin la oameni. Ca şi în cazul gripei sezoniere, gripa porcină poate provoca o înrăutăţire a simptomelor caracteristice unor boli cronice la populaţia umană infectată.
  • Gripa porcină se poate transmite în două moduri. În primul rând, în urma contactului cu porci contaminaţi sau a contactului cu elemente de ambient contaminate cu acest virus. În al doilea rând, prin contactul cu o persoană infectată cu virusul gripei porcine. Cazuri de contaminare de la om la om au fost de asemenea documentate şi se crede că mecanismul este acelaşi ca în cazul gripei sezoniere. În prezent, se consideră că gripa se răspândeşte în special de la om la om prin tuse ori strănutul persoanelor infectate.
Sa ne inveselim putin! :D


2 comentarii:

Delilah | 4 noiembrie 2009 la 11:56

seamana perfect cu tine! :))

Madalina | 4 noiembrie 2009 la 19:01

Numai la noi n`a ajuns :|:))