O facem sau nu ?

Citeam acum cateva minute un articol , din ziarul Evenimentul , prin care C.Negoita readucea in discutie problema strazii , ce ar trebui sa faca legatura intre podul Cantemir si strada Palat . Ideea acestui tronson a aparut inca dinainte de '89 , primul primar care a propus acest proiect fiind Emil Alexandrescu . Strada ar fi trebuit sa fie construita , la vremea respectiva , pe trei propietati , ale caror propietari urmau sa primeasca locuinte in alta zona . Daca primii doi dintre acestia au fost de acord , piedica a reprezentat-o familia Dragoslav , ce nu a acceptat pretul oferit de primarie.

Pensionara in momentul de fata , Veronica Dragoslav sustine ca nimeni din cadrul primariei nu a negociat cu domnia sa cumpararea propietatii pe care ar urma sa fie construita strada .

Un alt impediment pare a fi parcarea , ce se intinde pe 252 m patrati , o parte din aceasta fiind de asemenea retrocedata familiei Dragoslav .

Daca pana in prezent niciunul dintre primarii judetului Iasi nu au reusit sa puna in practica planurile si schitele existente inca de pe vremea lui Emil Alexandrescu , Gheorghe Nichita sustine ca iesenii vor avea o surpriza , si ca tronsonul Cantemir - strada Palat va fi construit . In opinia mea , va dura ani buni pana vom avea , nu doar pe hartie , o strada intre cele doua zone . Spun asta gandindu-ma doar la cat dureaza reabilitarea si renovarea unor monumente precum Catedrala Mitropolitana , Biserica Trei Ierarhi , Teatrul National si exemplele pot continua .



Emil Alexandrescu s-a născut la data de 19 noiembrie 1937 în municipiul Iaşi . În iunie 1991, Emil Alexandrescu a fost numit în funcţia de primar al municipiului Iaşi. Într-un interviu acordat la 12 iunie 1991, Emil Alexandrescu îşi definea planul de activitate: "Pornesc la drum cu două idei mari: să asigur buna funcţionare a instituţiilor administrative şi să înlătur corupţia" . A fost instalat oficial în această funcţie la data de 14 iunie 1991.

A murit subit la data de 4 martie 1992 în municipiul Iaşi, fiind înmormântat la Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

"...Dar Iaşul este, cum spuneam, şi un oraş al spiritualităţii româneşti. Aş spune chiar mai ales. În contextul culturii europene, oraşul nostru beneficiază de trăsături proprii semnificative. Este aceasta un argument în plus al obligaţiei noastre de a păstra şi valorifica patrimoniul muzeistic local. Iar ideea de a sprijini şi patrona organizarea unor tabere de sculptură, tabere de pictură, festivaluri de poezie, de teatru, de operă, ca şi ideea creării unui colectiv de specialişti pentru analiza şi promovarea integrării culturale, ştiinţifice şi socio-economice a românilor de pe cele două maluri ale Prutului au în vedere reprezentarea noastră, a tuturor românilor, în prezentul şi viitorul Europei" ( Emil Alexandrescu )

0 comentarii: