R.I.P. Tatiana Stepa

Tatiana Stepa a fost inmormantata luni, in aplauzele prietenilor, rudelor, familiei si fanilor

Cantareata de muzica folk Tatiana Stepa, decedata vineri dimineata, in urma unei lungi lupte cu un cancer de col uterin, a primit, luni, ultimele sale aplauze, la cimitirul Bellu din Capitala, unde a fost inmormantata, pe Aleea Artistilor.

Slujba de inmormantare a fost tinuta la Manastirea Radu Voda din Capitala, incepand cu ora 13.00. Timp de aproape doua ore, circa 150 de apropiati - prieteni si rude -, colegi de breasla si admiratori au luat parte la comemorarea artistei, decedata la varsta de doar 46 de ani.

Apoi, convoiul funerar a petrecut-o pe Tatiana Stepa pe ultimul drum, catre Cimitirul Bellu, unde a sosit in jurul orei 15.00. Acolo, artista era asteptata de inca circa 50 de persoane.

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei a fost asezat in locul de veci, situat pe Aleea Artistilor, in aplauzele celor veniti pentru a-i aduce cantaretei un ultim omagiu. De asemenea, mormantul a fost inconjurat de zeci de coroane si sute de flori.

Anterior, sambata si duminica, numeroase persoane si-au luat ramas bun de la cantareata la Ateneul Roman, unde a fost depus sicriul acesteia.

Tatiana Stepa ar fi trebuit sa sustina un recital la Festivalul National de Folk si Balada "Poarta Sarutului", care incepe luni, la Targu-Jiu. Evenimentul va fi, astfel, organizat in memoria artistei.

Cantareata de muzica folk Tatiana Stepa a murit din cauza unui cancer de col uterin, vineri dimineata, la Spitalul Militar Central din Capitala. Ea a fost diagnosticata cu aceasta boala in urma cu cinci ani.

Tatiana Stepa a venit in februarie la Spitalul Militar Central din Bucuresti, medicii constatand ca boala era extinsa in organism.

In data de 4 august, ea a fost internata de urgenta, pentru ca boala afectase mai multe organe.

Tatiana a inceput sa cante inca de la gradinita. In copilarie, ea a urmat cursuri de balet, vioara si pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit "Liceul de Arhitectura" din Bucuresti, care a fost si primul loc unde a auzit muzica folk.

Pentru ca a studiat vioara multi ani, nu i-a fost greu sa invete sa cante la chitara. In septembrie 1982, pe stadionul din Fagaras, a debutat in Cenaclul Flacara, cu un cantec intitulat "Si-am sa-mi fac o doina", ramanand in componenta cenaclului pana in anul 1985.

Din 1992 si pana in anul 1996, Stepa a fost membra a Cenaclului "Totusi Iubirea", participand la sute de spectacole.

Dupa interdictia, din 1985, a Cenaclului Flacara si a ei ca artista, a lucrat vreme de 11 ani in mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucuresti.

Din anul 1996 si pana in prezent, Tatiana Stepa a sustinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor orase din Romania, Italia, Germania, Franta, Republica Moldova, Bulgaria.

A compus muzica atat pe versuri proprii, cat si pe ale unor poeti din literatura universala si romana: Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Paunescu, Lucian Blaga, Elena Farago.

Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara "Copaci fara padure", "Da, Doamne, iarna", "Galbena gutuie" si "Femeia de lut".

- articol preluat de pe http://flacarais.ro -



O durere pe care Tatiana Stepa nu o mai simte ...

Dumnezeu sa o odihneasca ! :-(

0 comentarii: