Protejarea mediului inconjurator – o necesitate?

Ce este mediul inconjurator?

Mediul inconjurator este acel ansamblu de elemente si fenomene, atat naturale cat si antropice, care prin complexitatea relatiilor dintre ele formeaza cadrul si conditiile de viata ale omului. Starea acestuia ne influenteaza in mod direct viata si sanatatea. Protejand mediul ne protejam, deci, pe noi insine!


Ce inseamna fenomenul de poluare?

Desi pare de necrezut, poluarea a aparut odata cu omul, insa s-a diversificat pe masura evolutiei societatii umane. Astfel omul poarta cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului inconjurator.

Poluarea reprezinta modificarea componentelor naturale prin prezenta unor componente straine, numite poluanti, ca urmare a activitatii omului, si care provoaca prin natura lor, prin concentratia in care se gasesc si prin timpul cat actioneaza, efecte nocive asupra sanatatii, creeaza disconfort sau impiedica folosirea unor componente ale mediului esentiale vietii. (Conferinta Mondiala a O.N.U., Stockholm, 1972)


Ce intelegem prin protejarea mediului inconjurator?

Protectia mediului inconjurator, aparuta ca problema a omenirii abia in ultimile decenii, constituie in primul rand un comportament responsabil al omului, fata de natura. Reprezinta atitudinea pe care omul ar trebui sa o ia fata de erorile sale, ce-au avut repercursiuni asupra a ceea ce-l inconjoara: aer, apa, sol, etc.


De ce este necesara protejarea mediului?

Prin actiunile sale precum defrisarile, constructia de fabrici si uzine, dezvoltarea transporturilor si a oraselor, etc., omul a intervenit in mod negativ asupra echilibrului mediului inconjurator, punandu-si in pericol chiar propria sa viata.

Planeta functioneaza ca un sistem, degradarile produse intr-un loc avand efecte negative asupra acestuia, inclusiv asupra omului. Resursele naturale dau semne de epuizare, viitorul planetei stand astfel sub semnul intrebarii, daca omul nu va recurge intr-un timp cat mai scurt la solutiile de protejare ale Terrei.

Mediul inconjurator asigura conditiile necesare vietii noastre. Ocrotirea acestuia este o problema mondiala, de aceea fiecare dintre noi trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate. Lupta impotriva poluarii planetei nu este doar una individuala, ci mai ales una colectiva, ce necesita colaborare si cooperare. Omul este cel in puterea caruia sta sa ia masuri eficiente si sa gaseasca solutii pentru combaterea poluarii Terrei.

1 comentarii:

stoehr | 29 ianuarie 2012 la 07:44

Premiera in ROMANIA ULEI UZAT ALIMENTAR PRET OFERIT : 1,5 RON / LITRU
S.C. STOEHR MINERAL & VEGETAL OIL S.R.L. Oferim societatilor comerciale servicii complexe de achizitii, colectare si transport a deseurilor de ulei si grasimi vegetale uzate, carton-hirtie, plastic, etc. In 2010 societatea deschide Primul centru centru autorizat care cumpara de la personae fizice uleiuri vegetale uzate, cumpar ulei de palmier uzat, ulei de floarea soarelui uzat, ulei si grasimi vegetale uzate, asiguram transport in cazul de cantitati mari de ulei uzat, ulei alimentar uzat, ulei de palmier, ulei de floare , ulei vegetal nonconform, ulei palmier expirat, ulei de floarea soarelui expirat, grasimi alimentare, PRET OFERIT : 1,5 RON / LITRU

zona de acoperire ...

2005 – Bucuresti
2006 – Ilfov, Prahova
2007 - Brasov, Dambovita, Vilcea, Dolj, Olt, Arges
2008 – Suceava, Bacau, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea, Buzau
2009 – Constanta, Galati, Braila, Focsani, Ialomita, Calarasi, Giurgiu,
2010 - Satu Mare
LunaMartie - Inaugurarea Primului Centru De Colectare Ulei si Grasimi Alimentare Uzate Din Romania pentru persoane fizice in zona Bucuresti/Ilfov
2011 – Craiova, zona Oltenia, Alba Iulia
Luna Septembrie - Introducerea achizitionarii de la persone fizice a deseurilor de ulei si grasimi comestibile uzate la pretul de 1,5 RON/KG
Scopul acestei decizii este de a stimula si incuraja cetatenii capitalei sa stringa o cantitate cit mai mare de ulei alimentar uzat din gospodaria propie si importanta colectarii selectiva a deseurilor reciclabile.
Dorinta noastra este de a informa si constientiza cetatenii, în ceea ce priveşte efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum şi evidenţierea importanţei colectării acestuia.
Info : www.colectareuleiuzat.ro , www.reciclareulei.ro
2012 – Introducerea unui sistem de premiere a societatilor comerciale care
produc deseuri de ulei si grasimi comestibile uzate, in functie de
cantitatea colectata si predata lunar.